Mecze na żywo
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

111 PLN GRATIS

200 PLN GRATIS

200 PLN GRATIS

100 PLN GRATIS

Bonusy w Unibet

200 PLN GRATIS

20 EUR FREE

[ Zaloguj się aby wyłączyć to ogłoszenie ]

Odpowiedz do tematu Yourbet.pl - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Tenis » Wokół kortu tenisowego
Wokół kortu tenisowego
Autor Wiadomość
Wawrinka

Tematy: 4

Reputacja: 5

Wysłany: 2008-05-14, 22:49    

Co się dzieję z belgijskimi zawodniczkami :( W zeszłym roku Kim teraz Henin. W sumie jej się nie dziwie bo widać że straciła na formie, ale chciała odejść z klasą jako Nr 1, szkoda że nie postanowiła że jest ostatnim turniejem będzie RG tylko z dnia na dzień zrezygnowała. Wielka strata dla tenisa. Ten kto oglądał choć 1 mecz wie o czym mówię. Choć zrobi to dobrze dla rywalizacji gdyż aż 4 zawodniczki będą miały szanse na stać się nr 1 i na pewno już żadnego turnieju nie odpuszczą bo będą wiedzieć że może o tym zadecydować parę punktów. Wielki szacunek dla Henin, nie wiele osób odważyłoby się zrezygnować u szczytu sławy i niezagrożonej pozycji nr 1. Dziękuje za wszystkie mecze, które oglądałem z Twoim udziałem, szkoda że już więcej nie będę mógł podziwiać tego backhandu:( No nic ery przemijają, teraz chyba kolej na Federera.

Szypii
Milan !

Tematy: 229

Reputacja: 30

Wysłany: 2008-05-14, 22:55    

Ja tam jej nie lubiłem zbytnio choć grała pięknie. Teraz liczę, że Ana Ivanovic będzie numerem 1 :)

Wawrinka

Wysłany: 2008-05-20, 22:54    

Szef włoskiej federacji tenisowej uważa, że jednym z powodów coraz częstszego wycofywania się zawodników z turniejów jest dokładniejsze przeprowadzanie kontroli antydopingowych.

Zarówno tenisiści jak i tenisistki nader często rezygnowali z dalszego udziału w tegorocznym turnieju w Rzymie.

W tym tygodniu Maria Szarapowa wycofała się z pojedynku półfinałowego, tłumacząc się nadwerężeniem lewej łydki, a Serena Williams zrezygnowała z ćwierćfinału, motywując swą decyzję problemami z plecami.

Obydwa półfinały w rzymskim turnieju Masters zakończyły się wycofaniem się graczy. W ten sposób ustanowiono nowy rekord turnieju - w sumie pięć zawodniczek dobrowolnie zrezygnowało z dalszej gry.

Angelo Binaghi, prezydent włoskiej federacji tenisowej, powiedział, że duża liczba takich incydentów w Rzymie spowodowana była trzema równorzędnymi przyczynami: przykrymi wypadkami, źle skonstruowanym terminarzem i lepszymi kontrolami antydopingowymi.

- Fakt, że to zbiegło się w czasie z wprowadzeniem, w końcu, poważnych kontroli antydopingowych, nie może być zbiegiem okoliczności. To oczywiście moja prywatna opinia - powiedział Binaghi. Nie chciał zagłębić się w tę wypowiedź ani wymieniać żadnych nazwisk. Dodał jednak: - Staram się zwracać uwagę jedynie na to, że z roku na rok wygląd zewnętrzny zawodników się zmienia... jeżeli kiedyś ktoś wyróżniał się z tłumu, teraz stara się już tego nie robić. - Po chwili dodał także: - Wierzymy, że te rzeczy muszą zostać powiedziane. I to głośno. Celem jest czystszy tenis. Po prostu tenis.

Binaghi wezwał także do lepszego zarządzania tą dycypliną, mówiąc, że najwyższe organy prezentują "wysoki poziom nieudolności". - Jako federacja mamy obowiązek walczyć o tenisowy świat, który w przyszłości zarządzany będzie przez Międzynarodową Federację Tenisową (ITF) - zapowiedział.

Wawrinka

Wysłany: 2008-05-20, 22:54    

Niezależny zespół wysnuł w poniedziałek wniosek, że 45 meczów zawodowego tenisa z ostatnich pięciu lat wymaga dokładniejszego rozpatrzenia z powodu podejrzanych schematów bukmacherskich. Burzę na temat uczciwości tenisistów rozpętał zeszłoroczny przypadek z polskiego turnieju, kiedy to rozstawiony z numerem 1. Rosjanin Nikołaj Dawidienko nagle kreczował.

Międzynarodowa Federacja Tenisowa (ITF), ATP i WTA Tour oraz organizatorzy wszystkich czterech Wielkich Szlemów opublikowały efekty badań w 66-stronicowym raporcie.

Czytamy w nim, że choć "zawodowy tenis nie jest ani urzędowo, ani systematycznie korumpowany, potencjalnie znajduje się na skrzyżowaniu".

W raporcie przeanalizowano 73 spotkania z ostatnich pięciu lat. 45 z nich wzbudziło wątpliwości "z perspektywy bukmacherskiej". Nie wiadomo o jakie mecze chodzi.

- Stwierdzamy, że nie znaleźliśmy żadnych dowodów na zaangażowanie "mafii" w szkodzenie tenisowi. Nie łudzimy się jednak, że żadne osoby z półświatka przestępczego nie podejmują prób obalenia bądź korumpowania działaczy czy zawodników i że mogą to być nawet zorganizowane grupy.

Raport powstał na fali wydarzeń związanych z obstawianiem spotkań w tenisie. Wydarzeniem bez precedensu było unieważnienie wszystkich zakładów oddanych na mecz z udziałem Nikołaja Dawidienki w zeszłym roku przez jedną z internetowych firm bukmacherskich z powodu podejrzanych schematów obstawiania. Czwarty w rankingu Rosjanin kreczował w meczu przeciwko notowanemu na 87. pozycji Martinowi Vassallo Arguello w turnieju Orange Prokom Open, za przyczynę podając uraz stopy.

Od czasu meczu Dawidienki, zawodnicy zaczęli zwierzać się, że nachodzili ich ludzie z zewnątrz, próbując wpłynąć na mecz. Belg Gilles Elseneer wyznał, że oferowano mu ponad 100 tys. dol. za porażkę z Włochem Potito Starace w pierwszej rundzie Wimbledonu w 2005 r.

Pięciu graczy, z czego wszyscy są włochami, zostało ukaranych grzywną lub zawieszonych za obstawianie tenisowych spotkań.

- Jest wystarczająco dużo powodów, aby mieć obawy o związki niektórych graczy z ludźmi z zewnątrz, którzy próbują ich korumpować - mówi raport.

Ujrzał on światło dzienne na tydzień przed rozpoczęciem drugiego turnieju wielkoszlemowego w tym roku - French Open. W lutym organizatorzy turnieju złożyli petycję w celu zablokowania internetowym firmom bukmacherskim możliwości włączenia w ich ofertę meczów turnieju, ale zeszłomiesięczny wyrok sądu zadowolił firmy bukmacherskie, oddalając pozew.

Poza wypunktowaniem 45 spotkań, które powinne być jeszcze prześledzone, zespół spisał 15 zaleceń, które organy zarządzające tenisem zaakceptowały. Jedno z nich brzmi: "każdy zawodnik przyłapany na oszukiwaniu powinien zostać ukarany odczuwalnie długim zawieszeniem za pierwsze przewinienie, a jeżeli okoliczności dają takie podstawy, nawet dożywotnią dyskwalifikacją". Wszystkie wymienione organy zgodziły się też zacieśnić współpracę i sformułować wspólną politykę antykorupcyjną.

Raport bada także praktyki "tankingu", czyli "nie dawania z siebie wszystkiego w trakcie meczu". W tym przypadku nie wydano żadnych ścisłych zaleceń, ale zasugerowano "szczególne wyczulenie działaczy na taką aktywność i traktowanie jej jak złamania zasad, o ile może być udowodniona".

Inne zalecenie mówi o dopuszczaniu do szatni podczas turnieju tylko zawodników i najważniejszego personelu. Raport podaje, że wiedza przeznaczona dla wtajemniczonych - kontuzje, choroby - często dociera do najbardziej zainteresowanych.

Głównymi autorami raportu są dwaj byli brytyjscy policjanci - Jeffrey Rees i Ben Gunn - którzy prowadzili śledztwo m.in. w sprawie korupcji w krykiecie i wyścigach konnych.

Źródło: sports.pl

Szypii
Milan !

Tematy: 229

Reputacja: 30

Wysłany: 2008-05-27, 11:44    

fajny prezent dostał na zakończenie :D

aaa.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 361.51 KB

susik_89

Tematy: 0

Wysłany: 2008-05-28, 14:05    

wiecie może kiedy ma być
dokończony mecz Chela - Isner ?

Drizzd91

Tematy: 24

Reputacja: 20

Wysłany: 2008-05-28, 14:06    

susik_89 napisał/a:
wiecie może kiedy ma być
dokończony mecz Chela - Isner ?

został dokończony w 5 secie wygrał 6-4 Chela

susik_89

Wysłany: 2008-05-28, 14:10    

git,dzięki ;)

muszę do buka napisać
żeby mi zaliczył kupon
bo się znowu nie kwapi

trust no one

Wysłany: 2008-06-26, 14:41    

- Przyznaję, że być może nieświadomie uruchomiłem lawinę, która rozpętała aferę bukmacherską w tenisie - wyznał w Londynie Nikołaj Dawidienko, niemal rok po oskarżeniu go w Sopocie o ustawienie meczu.

We wtorek już w pierwszej rundzie występ na wimbledońskiej trawie zakończył Nikołaj Dawidienko. Czwartego w męskim światowym rankingu Rosjanina pokonał 6:4, 6:4, 6:4 Niemiec Benjamin Becker, który z Borisem Beckerem, poza nazwiskiem, nie ma nic wspólnego, ale wsławił się m.in. tym, że w 2006 r. wysłał na emeryturę Andre Agassiego.

Samo odpadnięcie Dawidienki i zwycięstwo Beckera nie było żadną sensacją, bo Rosjanin nigdy nie grał dobrze na trawie. Jego żywiołem jest czerwona mączka i nawierzchnia twarda. W pierwszej rundzie Wimbledonu Dawidienko odpadł już po raz szósty. Sensacyjnie zrobiło się jednak na pomeczowej konferencji prasowej, bo dziennikarzy średnio interesowała forma Rosjanina, a znacznie bardziej afera bukmacherska. Dawidienko już się przyzwyczaił do takich pytań. Od roku odpowiadał na nie w identyczny sposób, czyli zaprzeczał, że miał z nią cokolwiek wspólnego.

W Londynie niespodziewanie zmienił zdanie i wyznał: - Myślę, że mogłem niechcący uruchomić lawinę. Wtedy w Sopocie, gdy przegrałem mecz, rozmawiałem na korcie z żoną po rosyjsku. Nie pamiętam dokładnie, co mówiłem, ale myślę, że mogłem powiedzieć coś w stylu: "Mam kontuzję, chyba poddam ten mecz". Jeśli ktoś usłyszał moje słowa, mogło to uruchomić lawinę. Nie zdawałem sobie jednak sprawy z następstw tej sytuacji - powiedział Dawidienko.

Mecz, o którym mówi Dawidienko, miał miejsce w sierpniu 2007 r. na turnieju w Sopocie. Rosjanin był rozstawiony z jedynką, ale sensacyjnie przegrał z szerzej nieznanym Argentyńczykiem Martinem Vassallo Arguello. Angielska firma bukmacherska BetFair podniosła wówczas alarm, że na przegraną Dawidienki z 87. w światowym rankingu Argentyńczykiem postawiono w trakcie spotkania aż 7 mln dol.! ATP wszczęło śledztwo, do prowadzenia którego wynajęło kilku byłych detektywów Scotland Yardu. Śledztwo trwa do dziś i, na razie, nie przyniosło żadnych rezultatów.

W mediach od miesięcy pojawiały się przeróżne raporty (pochodzące ze źródeł bukmacherskich), z których wynikało, że ustawionych meczów w ostatnich czterech latach mogło być kilkaset. Nawet w dniu rozpoczęcia Wimbledonu "The Times" na pierwszej stronie ostrzegał, że w ostatnich dwóch sezonach w Londynie mogło być co najmniej kilka ustawionych spotkań. Zawodnicy zaczęli otwarcie mówić, że propozycje przegranych meczów się zdarzają. Nawet trzeci w światowym rankingu Novak Djoković wyznał pod nazwiskiem, że kilka lat temu w St. Petersburgu oferowano mu kilkaset tysięcy dolarów za porażkę w pierwszej rundzie. Żaden z tenisistów nie chciał jednak powiedzieć, skąd otrzymywał te oferty - zawsze były to anonimowe źródła. Kilku Włochów zostało wprawdzie ukaranych za obstawianie wyników meczów w internecie, ale żaden z nich nie ustawiał swoich spotkań, kary były więc w miarę łagodne. Po roku od wybuchu afery jedyną osobą, która była na celowniku mediów i władz ATP, był więc ciągle Dawidienko.

Rosjanin źle znosił te oskarżenia. Był wściekły, że jego żona i brat są proszeni o billingi komórek. ATP chciała też przeszukać jego dom. - To było jak zły sen - mówił. Jego reputacja została poważnie nadszarpnięta. Nieoficjalnie mówiło się, że mogą się od niego odwrócić sponsorzy. - Choć było to dla mnie upokarzające, przekazałem ATP wszystkie informacje, których potrzebowali. Dostali wszystkie billingi, wszystko czego chcieli - opowiadał Dawidienko. Zawsze powtarzał, że w Sopocie po prostu miał kontuzję. Porażki przytrafiały mu się często, bo w przeciwieństwie do Federera czy Nadala, jego forma waha się i musi dużo grać, by utrzymać wysoką pozycję.

- Być może ktoś usłyszał moją rozmowę z żoną. W ruch poszły telefony i obstawianie mojej porażki. Jedyny błąd, do którego mogę się przyznać, to taki, że nie powinienem się odzywać i trzymać język za zębami - powiedział Dawidienko. - Nie wiem, ile jeszcze będzie trwało to całe śledztwo. Być może do końca mojej kariery - stwierdził Rosjanin.

Jednym z następstw afery bukmacherskiej w tenisie jest zakaz wnoszenia na trybuny komputerów. Na Wimbledonie w tym roku zawodnicy nie mogą też zapraszać gości do szatni. Jedyną osobą, która może wejść na ich teren, jest trener.

Źródło: Gazeta Wyborcza

A świstak siedzi...

handicap

Tematy: 9

Wysłany: 2008-06-26, 22:26    

To by miało sens. Przecież są ludzie, którzy zawodowo obstawiają tenis - jeżdżą na wszystkie zawody, oglądają wszystkie mecze, dowiadują się szczegółów dotyczących formy nawet u samych zawodników, więc mogło tak być.

pershing
szef wszystkich szefów

Tematy: 951

Reputacja: 90

Wysłany: 2008-06-28, 16:11    

Syndrom wypalenia wciąż groźny w tenisie

32-letnia tenisistka amerykańska Lindsay Davenport uważa, że przetrwała w wyczynowym sporcie tak długo tylko dlatego, że miała dwie duże przerwy karierze. Uniknęła w ten sposób syndromu wypalenia.
Dla kontrastu, Belgijka Justine Henin w wieku 25 lat zdecydowała się, nagle, na odejście z wyczynowego tenisa. Podobnie jak jej rodaczka Kim Clijsters, która wycofała się z kortów w wieku 23 lat. Henin stała się ofiarą syndromu wypalenia. Wypalił się w niej entuzjazm do gry o wielkie pieniądze i wielką sławę.

- Były takie momenty w mojej karierze, kiedy byłam wypalona. To, co pozwoliło mi wytrwać tak długo, to wyrwanie się z tego kieratu. Miałam dwie długie przerwy w karierze i obie naprawdę pomogły mi ogromnie rozpalić na nowo entuzjazm do gry - powiedziała Davenport, była mistrzyni Wimbledonu, która w czwartek wycofała się z tegorocznego turnieju z powodu kontuzji prawego kolana.

Na gorzko-słodkiej konferencji prasowej Davenport wspominała o zakończeniu kariery, ale po igrzyskach w Pekinie i po turnieju US Open. Jednak znacznie chętniej mówiła dziennikarzom o swym synku. - Już prawie chodzi, jest bardzo rozmowny, jest kochany - mówiła Davenport, jedna z niewielu tenisistek, która potrafiła połączyć macierzyństwo z grą w profesjonalnych turniejach.

Karuzela turniejów kręci się obecnie tak szybko, że niektórzy spadają z niej, nie wytrzymując tempa wymagań stawianych zawodowym sportowcom. Triumfatorka Australian Open Maria Szarapowa, wyeliminowana z turnieju wimbledońskiego w drugiej rundzie, narzekała, że organizatorzy turniejów nie liczą się z potrzebami sportowców. Nr 2 na liście rankingowej ATP, Rafael Nadal mówi prosto z mostu: - Kalendarz tenisowy jest niemożliwy.

Zarówno ATP jak i WTA planują jego odchudzenie w 2009 r. WTA chce zmniejszyć obecną liczbę 25 turniejów kategorii Tier I i Tier II do 20, a wiceprezydent WTA ds. komunikacji Andrew Walker podkreśla: - Priorytetem dla nas jest zdrowie i dobro graczy.

Opieka nad młodymi talentami powinna uwzględniać także grożący im syndrom wypalenia. Dlatego przepisy winny dozować występy młodych gwiazd tenisa.

Tymczasem reklama, moda, niekończące się wywiady powodują, że czołowi gracze są pod nieustanną presją sportowego sukcesu, sponsorów, którzy wymagają, by znajdowali się wciąż w świetle reflektorów. Dla tych na topie nagrodą za te trudy są niewyobrażalnie wielkie pieniądze. Poza dochodami od sponsorów i innych dochodów (kontrakty reklamowe), 22-letni Nadal zarobił w ubiegłym roku na korcie prawie 14 milionów dolarów. 21-letnia Szarapowa zgromadziła ponad 10 mln dol. nagród. Ale cena za to może być równie ogromna.

sportowefakty.pl

Userbars.pl

Mazur
Barca!

Tematy: 133

Reputacja: 35

Wysłany: 2008-07-22, 10:02    

Czech Frantisek Cermak oraz Słowak Michal Mertinak - to kolejni tenisiści zatrzymani w związku z obstawianiem meczów w zakładach bukmacherskich. Jak widać antykorupcyjny program wprowadzony przez ATP przynosi efekty.
"Śledztwo ATP rozpoczęło się w listopadzie 2007 roku i dotyczyło zakładów bukmacherskich zawieranych przez pana Cermaka w okresie od 9 września 2006 do 1 lutego 2007. To samo śledztwo objęło pana Mertinaka i dotyczyło obstawiania przez niego meczów tenisowych w październiku 2006 roku" - czytamy w oficjalnym oświadczeniu władz ATP.

Zarzuty stawiane tenisistom potwierdziły się i zasądzono następujące kary: Frantisek Cermak został zawieszony na 10 tygodni i ukarany grzywną 15 tys. dolarów, a Michal Mertinak nie zagra przez dwa tygodnie i zapłaci 3 tys. dolarów kary.

- Antykorupcyjny program ATP jasno mówi, że jakikolwiek hazard czy też obstawianie meczów nie będą tolerowane - stwierdził Gayle David Bradshaw, wiceprezydent ATP. Nieoficjalnie mówi się, że kilku graczy jest pod baczną obserwacją specjalnego wydziału ATP mającego walczyć z korupcją i nieuczciwością i być może wkrótce usłyszymy o kolejnych zatrzymaniach.

Przypomnijmy, że do tej pory za obstawianie meczów została skazana piatka włoskich graczy: Alessio di Mauro, Potito Starace, Daniele Bracciali, Giorgio Galimberti i Federico Luzzi. Nic nie udowodniono za to Nikołajowi Dawidence, podejrzewanemu o ustawienie meczu z Argentyńczykiem Martinem Vassallo Arguello podczas turnieju w Sopocie w 2007 roku.

źródło: Reuters

Mosquito
Proud to be a Gooner

Tematy: 39

Reputacja: 22

Wysłany: 2008-08-20, 10:08    

Lleyton Hewitt nie zagra w US Open

Australijczyk Lleyton Hewitt wycofał się z tegorocznego turnieju US Open. Triumfator tego turnieju z 2001 roku poinformował na swojej stronie internetowej, iż w najbliższym czasie podda się operacji biodra. Przerwa w grze potrwa dość długo bowiem Australijczyk zapowiedział, iż do gry wróci dopiero w styczniu.

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-08-21, 21:19    

Mirza wycofuje się z US Open

Kolejna informacja o wycofaniu się z wielkoszlemowego US Open. Tym razem Sania Mirza poinformowała, iż nie wystąpi w rozpoczynającym się w poniedziałek turnieju. Powodem absencji 21letniej zawodniczki z Indii są problemy z prawym nadgarstkiem. Hinduska w kwietniu przeszła zabieg medyczny i nadal nie jest w pełni sił by przystąpić do rozgrywek.

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-08-28, 22:04    

Turniej w Warszawie przez najbliższe 3 lata w kalendarzu ATP

ATP po raz pierwszy w historii opublikowało kalendarz rozgrywek na najbliższe 3 sezony. Dotychczas oficjele tej organizacji nie wybiegali tak daleko w przód i ograniczali się tylko do następnego sezonu. To co istotne dla nas, że tegoroczny Orange Warsaw Open pozostaje w kalendarzu na lata 2009-2011. W chwili obecnej początek turnieju planowany jest na przełom lipca i sierpnia ale bardzo prawdopodobne, że termin ostateczny ulegnie zmianie bowiem taka adnotacja pojawiła się na stronie. Niemniej jednak turniej na pewno będzie co mnie osobiście bardzo cieszy :) Tegoroczny wspominam bardzo miło...

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-09-03, 22:39    

Turniej WTA ponownie w Warszawie

Kilka dni temu władze ATP oficjalnie potwierdziły, iż przez najbliższe 3 lata będziemy mieli w Polsce turniej męski. Dzisiaj zaś władze WTA opublikowały kalendarz damskich rozgrywek i znalazło się miejsce dla Warszawy. Tak jak u mężczyzn pewne jest, że Warszawa będzie organizatorem damskich rozgrywek przez najbliższe 3 lata. Sponsorem tytularnym nie będzie już firma J&S.

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-09-04, 20:26    

WTA oficjalnie zezwala na 'coaching'

Oficjele WTA poinformowali, iż począwszy od nowego sezony 'coaching' będzie dozwolony w każdym turnieju. W tym roku w trakcie kilku turniejów testowo dopuszczono możliwość konsultacji z trenerem. System najwyraźniej sprawdził się i już niedługo wizyty trenerów na korcie staną się codziennością. W trakcie spotkania będzie przysługiwała 1 wizyta trenera na każdy set. Dodatkowo jeśli zawodniczka będzie korzystać z pomocy lekarza to w tym czasie konsultacje z trenerem również będą możliwe.

duncan

Tematy: 211

Reputacja: 43

Wysłany: 2008-09-05, 07:36    

Jo-Wilfried Tsonga wystąpi w Szczecinie

W turnieju Pekao Open rozgrywanym w Szczecinie (z pulą nagród 125 tys. dol.), który odbędzie się w dniach 15-21 września z "dziką kartą" zagra Francuz Jo-Wilfried Tsonga aktualnie sklasyfikowany na 19 miejscu w światowym rankingu. :mrgreen:

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-09-05, 22:44    

Alicia Molik zakończyła karierę.

Nie zobaczymy już więcej na korcie Alicii Molik. 27-letnia tenisistka oficjalnie zakończyła tenisową karierę. Powodem tej decyzji są długotrwałe problemy ze zdrowiem a szczególnie z...uchem. Australijka ma koncie pięć wygranych turniejów singlowych oraz dwa zwycięstwa deblowe w turniejach wielkoszlemowych

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-10-04, 22:28    

Joachim Johansson wraca na korty

A jednak.... Jeszcze nie tak dawno bo w lutym 26-letni Szwed poinformował, że kończy zawodową karierę. Wszystko przez problemy z ramieniem. Tymczasem okazuje się, że dzięki 'dzikiej karcie' Joachim zagra w rozpoczynającym się w poniedziałek turnieju w Szwecji. To będzie jedyny występ przed zakończeniem tego sezonu. Johansson ma jednak w planach starty w nowym sezonie. Jaki będzie efekt....czas pokaże.

Drizzd91

Tematy: 24

Wysłany: 2008-10-13, 17:53    

nie mogłem się powstrzymać %-)

http://www.atptennis.com/1/en/players/gallery/ tak spędzają wolny czas tenisiści przed turniejem w Madrycie :mrgreen:

moje ulubione zdjęcia:

5.jpg
Plik ściągnięto 477 raz(y) 26.64 KB

6.jpg
Plik ściągnięto 479 raz(y) 34.2 KB

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-10-20, 20:59    

Życiowy sukces pary Fyrstenberg/Matkowski

Polska para deblowa osiągnęła najlepszy wynik w karierze. Chodzi o wczorajszy triumf w finale turnieju Masters rozgrywanego w Madrycie. Polacy pokonali w finale parę Bhupathi/Knowles 6:4 6:2 zwiększając tym samym bardzo szanse na występ w finale Masters w Szanghaju. Polacy dzięki świetnemu startowi w Madrycie awansowali z 9. na 7. miejsce w rankingu. Gratulujemy i trzymamy kciuki!!

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-10-29, 20:40    

ITF 'Salwator Cup' z pulą nagród 100.000$ w Krakowie

W dniach 3-9.11 czyli począwszy od najbliższego poniedziałku w Krakowie będzie rozgrywany turniej ITF. Pula nagród sprawiła, iż znalazł się on w czołówce jeśli chodzi o obsadę. Dość powiedzieć, że w turnieju głównym wystartuje aż 12 zawodniczek z pierwszej setki rankingu. Turniejową 'jedynką' będzie Alisa Klaybanova. Oprócz niej do Krakowa zawitają takie tenisistki jak T.Tanasugarn, S. Lisicki, P.Kvitova, M.Niculescu, A. Pavluchenkova, Chan Yung, A. Koathevong, E. Vesnina, Y. Shvedova, M. Ani, E. Bychkova, E. Danilidou, J. Schruff.
W turnieju głównym wystąpi młodsza z sióstr Radwańskich. Mecze rozgrywane będą w hali Bronowianki. Z tego co mi wiadomo do fazy ćwierćfinałowej wstęp wolny.

A zatem zainteresowanych zapraszamy na korty. Z Olisadebe jestem już umówiony :)

Mosquito
Proud to be a Gooner

Wysłany: 2008-11-03, 12:44    

Fyrstenberg/Matkowski jadą na finał Masters!!

A jednak....to co wydawało się niemożliwe stało się faktem. Przypomnijmy zatem iż po sobotniej porażce w półfinale turnieju Masters w Paryżu z parą Coetzee/Moodie Polacy stracili szanse na 7. miejsce w rankingu na rzecz właśnie tej pary. Polaków nie zadowalał wyjazd na turniej w postaci rezerwowej pary i oficjalnie poinformowali o tym fakcie.
Tymczasem okazało się, że kontuzji nie wyleczył Jonathan Erlich i w efekcie para Erlich/Ram wycofała się z turnieju ustępując tym samym miejsca dla naszych deblistów.
Trzymamy więc kciuki i liczymy na dobry występ polskiej pary!!

Źródło: http://fyrstenbergmatkowski.blog.onet.pl/

duncan

Tematy: 211

Reputacja: 43

Wysłany: 2008-11-03, 23:27    

Nadal nie zagra w Szanghaju

Nadal wycofał się z powodu problemów ze zdrowiem z turnieju Masters, który rozpocznie się w przyszłą niedziele w Szanghaju. "To był dla mnie długi i trudny sezon. Osiągnąłem wielkie sukcesy zawodowe, a także cieszę się szczęściem osobistym. Niestety kalendarz zawodów jest tak napięty, że ciężko jest przez cały rok grać na najwyższym poziomie" - taką wypowiedź hiszpańskiego tenisisty możemy przeczytać na jego stronie internetowej. Jednocześnie Rafa zadeklarował, że postara się wystąpić w finale Pucharu Davisa, w którym Hiszpania zmierzy się w Argentyną. Miejsce Nadala w turnieju Masters zajmie Simon.

żródło: www.onet.pl

Yourbet.pl - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Tenis » Wokół kortu tenisowego