Mecze na żywo
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

111 PLN GRATIS

200 PLN GRATIS

200 PLN GRATIS

100 PLN GRATIS

Bonusy w Unibet

200 PLN GRATIS

20 EUR FREE

[ Zaloguj się aby wyłączyć to ogłoszenie ]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Yourbet.pl - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Serie A i niższe ligi włoskie 2008/09
Przesunięty przez: Herr_Flick
2009-07-31, 11:25
Serie A i niższe ligi włoskie 2008/09
Autor Wiadomość
tygrys01

Tematy: 2

Wysłany: 2009-03-01, 10:43    

Cagliari v Torino FC
Typ: 1
Kurs: 1,95 [Betsson]

26 kolejka Serie A, Cagliari podejmuje na własnym stadionie Torino. Zdziwiły mnie te kursy, bo spodziewałem sie czegoś w okolicach 1,6 na gospodarzy, a tymczasem miła niespodzianka, Cagliari u siebie gra naprawdę nieźle, nie wygrywają może z jakimiś najlepszymi drużynami, chociaż przebłyski im także się zdarzały, ale grają solidnie i potrafią narobić sporo kłopotów, a taki teamy jak Torino odprawiają z kwitkiem. Serie A wkracza już w decydującą fazę, każdy punkt jest na wagę złota, klub z Sardynii zajmuje 8 pozycję, o puchary będzie bardzo ciężko, ale szansa jest, do szóstej Romy tracą 6 punktów, także walczyć trzeba. Obie ekipy będa bardzo zmotywowane, Torino koniecznie chce się utrzymać, mają tylko jeden punkt przewagi nad strefą spadkową, do końca będzie bardzo gorąco, a to, że klub z Turynu próbuje, że wszystkich sił zdobywać punkty udowodnił już wygrywając z Udinese czy remisując z Lazio. Ja jednak nadal pozostaję przy typie na gospodarzy, którzy gdzie mają zdobywać punkty jak nie u siebie z takimi rywalami, kurs bardzo interesujący. GL!

TCksp

Tematy: 4

Wysłany: 2009-03-08, 11:56    

08.03.2008, godz: 15:00
Spotkanie : AC Milan – Atalanta Bergamo
Typ : AC Milan
Kurs : 1.60
Bukmacher : Expekt

Analiza: W meczu włoskiej Serie A AC Milan podejmuje na własnym boisku drużynę Atlanty Bergamo. Drużynę Milanu dopadł kryzys. Po odpadnięciu z pucharu UEFA Milan w lidze też spisuje się słabo. Świadczyć o tym mogą ostatnie porażki 2:1 z Interem i Sampdorią Genua. Goście z Bergamo też graja w kratkę. Po wysokiej wygranej z Romą aż 3:0, dwa ostatnie mecze przegrali z Sampdorią i Chievo. Szczególnie porażka na własnym stadionie z broniącą się przed spadkiem drużyna z Verony była sporą sensacją. Ostatnie dwa mecze Atalanty z Milanem kończyły się skromną wygraną mediolańczyków 1:0. Moim zdaniem i tym razem po zaciętym meczu komplet punktów pozostanie w Mediolanie.

totoryl

Tematy: 8

Wysłany: 2009-03-21, 09:44    

Spotkanie : Roma – Juventus
Typ : Juventus
Kurs : 2,45
Buk.: Betsson
Godz: 20:30

Dziś wieczorem w stolicy słonecznej Italii dojdzie do najciekawszego pojedynku w 29tej kolecje włoskiej SerieA. Naprzeciw siebie staną drużyny romy oraz juventusu Turyn. Juventus odpadł już z ligi mistrzów i teraz musi skupić się na rozgrywkach ligowych bo wciąż liczy się w walce o mistrzostwo kraju. Warunek jest jeden trzeba zdobywać punkty. Roma również została wyeliminowana z LM w karnych przez Arsenal. Obie drużyny na pewno potrzebują tutaj 3pkt o tym kto zdobędzie całą pulę może zadecydować dyspozycja dnia. Ja jednak zdecydowałem się zagrać na Juventus Turyn. Ta drużyna widać że z meczu na mecz rozwija skrzydła i nadal myśli o mistrzostwie kraju. Powszechnie wiadome jest że to będzie mecz „rezerw”. W oby drużynach bowiem mamy do czynienia z istną plagą kontuzji i to graczy podstawowych.
W ekipie gospodarzy nie wystąpią z podstawowej jedenastki:
De Rossi / Aquilani / Totti /Juan

Juventus wcale nie jest lepszy pod tym względem bo w ekipie Starej Damy nie zobaczymy w dzisiejszym spotkaniu:
Legrottaglie ,Sissoko, Amauri, Camoranesi

Jak widać osłabienia są kolosalne. W tym meczu istotne więc będą ławki rezerwowych jakie posiadają obie drużyny i tak w ekipie Juventusu zapowiadany skład na ten mecz to:

Buffon - Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro - Poulsen, Tiago - Nedved, Giovinco - Del Piero, Iaquinta

Romy natomiast:

Doni - Panucci, Mexes, Loria, Riise - Tonetto, Brighi, Felipe - Menez, Baptista – Vucinić

Jeśli drużyny miały by do dyspozycji pełne składy pewnie mój typ mógłby być inny jednak w obliczu takich kontuzji stawiam na Juve.

* Pewniak dnia z Betsson - 2 miejsce - Marzec 2009
*Pewniak dnia z Betsson - 4 miejsce - Październik 2009

Edzia

Tematy: 6

Reputacja: 1

Wysłany: 2009-03-22, 13:35    

SSC Napoli - AC Milan
Typ: 2(-1,0)
Kurs: 4,15
Buk: Betsson
Godz: 20:30

Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego meczu sa goscie. AC Milan zajmuje 3 miejsce w tabeli i zagra z 11 druzyna ligi Napoli.Mysle,ze AC Milan jest druzyna o wiele lepsza i posiada o wiele lepszych zawodnikow.Dodam,ze forma Milanu jest ostatnio bardzo dobra, a Napoli gra ostatnio slabo.Napoli w ostatnich 6 spotkaniach nie wygral zadnego meczu, 2 zremisowal i 4 przegral.MIlan w osattnich 6 spotkanaich wygral 3 spotkania, 1 zremisowal i 2 przegral. W ostatnich 2 meczach moze pochwalic sie wysokimi zwyciestwami z Siena 5:1 i 3:0 z Atalanta Bergamo.Jesli Milan zagra tak samo jak we wczesniejszych meczach bez problemu powinien wygrac z Napoli.Ja stawiam na wysokie zwyciestwo gosci.

Diegos

Tematy: 3

Reputacja: 3

Wysłany: 2009-03-23, 20:00    

Spotkanie :AC Cesena - Padova Calcio
Typ :1
Kurs :1,85
Buk:Betsson

W ostatniej kolejce Prima Divisione widelider tabeli AC Cesena podejmnie na wlasnym boisku siodma Padova.Gospodarze w przypadku zwyciestwa,moga wskoczyc na pierwsza pozycje,ktora daja bezposredni awans do wyzszej klasy rozgrywek.Na wlasnym stadionie gospodarze,spisuja sie znakomicie odniesli osiem zwyciestw,trzy remisy i tylko jedna porazke.Padova natomiast na siodmej pozycji,srednia postawa na wyjazdach cztery zwyciestwa,dwa remisy i az siedem porazek.Obydwa zespoly w ostatniej kolejce solidarnie wygraly swoje mecze po 2-0,mysle ze wynik dzisiejszej potyczki rowniez bedzie oscylowal w granich tego rezultatu,oczywiscie na korzysc gospodarzy.

Krzysiek0912

Tematy: 0

Wysłany: 2009-04-18, 17:32    

Juventus Turyn - Inter Mediolan

VS

Juz dzisiaj o godzinie 20:30 odbędzie się niewątpliwie najciekawszy pojedynek 11 kolejki Serie A. Juventus Turyn podejmować będzie na Stadio Olimpico Inter Mediolan. Atmosfera nie jest jednak tak napięta jak zwykle przed tego typu meczami, wszystko za sprawą słabej formy Juventusu, który już praktycznie nie ma szans na scudetto. Natomiast Inter pewnie dązy po tytuł prezentując wysoką formę szczególnie na wyjazdach gdzie w ostatnich 6 meczach zdobyli 15 punktów. Dla porównania juve zdobył takowych punktów u siebie tylko 11 w ostatnich 6 pojedynkach. Jednak w takich pojedynkach często forma odchodzi na drugi plan gdyż do meczów z odwiecznym rywalem zespoły podchodzą zupełnie inaczej…. Nie ważna jest pozycja w lidze, nie ważna jest ilość punktów, ważne jest tu i teraz. Cała reszta odchodzi na dalszy plan.

Miejse spotkania...

Stadio Olimpico
Pojemność: 82 456
Kluby: Juventus Turyn
Kraj: Italia
Miasto: Rzym

Historia

W długiej historii obu klubow naprzeciwko siebie stanęły aż 206 razy. 93 razy wygrywała Stara Dama, 64 razy wygrywał Inter i 49 meczów miedzy tymi drużynami kończyło się podziałem punktów. W tych pojedynkach padlo ponad 500 bramek 296 za sprawa Juventusu 256 za sprawa Interu. Stara Dama swoje najwyższe zwycięstwo odniosła 6 października 1961 roku pokonując po legendarnym już pojedynku Inter aż 9-1. Inter swoje najwyższe zwycięstwo, 6-0 zanotował 4 kwietnia 1954 roku. Oba mecze odbyły się w ramach rozgrywek Serie A. W tym sezonie w pierwszym meczu między Interem a Juventusem na Giuseppe Meazza górą był Inter wygrywając 1-0. Dziś w Turynie dojdzie do drugiego pojedynku, tym razem na terenie Juventusu.

Tło meczu

Po ostatnim meczu z Genoą piłkarze Juve byli przygnębieni a atmosfera w zespole nie należała do najlepszych. Jednak dzisiaj wydaje się ze wszystko wróciło do normy i „Stara Dama” będzie w pełni gotowa i zmotywowana. Mimo tego ze Juventus traci już 10 pkt. Do dzisiejszego rywala i szansa na wyprzedzenie jest nikła myślę ze tego meczu nie odpuszczą, gdyż mają tylko 2 punkty przewagi nad 3. w tabeli AC Milanem. Jednak Ranga tego spotkania jest wysoka, kibice obydwu drużyn nie darzą się sympatią, podobnie zresztą jak działacze i trenerzy obydwu zespołów. Jest także wiele podtekstów jak przeszłość Ibrahimovica i Vieiry, czy odebrane Juventusowi za oszustwa Scudetti. Stawką spotkania zatem jest coś więcej niż tylko trzy punkty.

Na Ten mecz czekają nie tylko Włosi lecz cała piłkarska Europa. Jest to zawsze szansa do zaprezentowania się w Europie, co obu druzynom w tym sezonie nie zdarzy się często gdyz porzegnaly się w tym roku z Ligą Mistrzów.
Ciekawostką jest tez ze dzisiaj swoje rodziny obchodzi Arturo Di Napoli, który urodził się 18 kwietnia 1974 roku. Czy koledzy z drużyny zrobią mu miły prezent i wygrają ze „Starą Damą”?! O tym się przekonamy już dzisiaj około godziny 22…

Sytuacja kadrowa

Obaj trenerzy nie będą mogli skorzystac ze swoich wszystkich piłkarzy. Gospodarze wystąpią bez Sissoko, Salihamidzica, którzy są kontuzjowani oraz Marchisio i Camoranesiego, którzy pauzują za kartki. Natomiast Jose Murinho nie będzie mógł skorzystac z Maicona, Manciniego, Jimeneza oraz Adriano. Ten ostatni pozostał w Brazylii a w jego miejsce w podstawowym składzie wybiegnie Balotelli

Juventus (4-4-2): Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Marchionni, Poulsen, Tiago, Nedved - Iaquinta, Del Piero
Ławka: Chimenti, Zebina, Mellberg, De Ceglie, Giovinco, Trezeguet, Amauri
Nie zagrają: Sissoko, Salihamidzić, C. Zanetti, Ekdal, Manninger (kontuzje), Camoranesi (zawieszony za czerwoną kartkę), Marchisio (zawieszony za żółte kartki)

Inter (4-3-1-2): Cesar - Santon, Cordoba, Samuel, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso, Muntari - Stanković - Cruz, Ibrahimović
Ławka: Toldo, Materazzi, Maxwell, Vieira, Figo, Balotelli, Crespo
Nie zagrają: Maicon, Mancini, Jimenez, Rivas (kontuzje)

Jeśli miałbym typowac zwycięstwo któregoś z zespołów to raczej stawiałby,m na Inter Mediolan po dosc ciekawym kursie 2.9

Pietaszek89

Tematy: 217

Reputacja: 12

Wysłany: 2009-04-26, 09:24    

versus

Torino - Siena X/1 (4,33)

Sezon w wielu zagranicznych ligach wchodzi w decydującą fazę. W lidze włoskiej o uniknięcie spadku walczą cztery ekipy. Do końca ligi 6 kolejek, a między nimi tylko 4 pkt przewagi, więc jak łatwo zauważyć walka będzie do końca. Torino jest jak dotąd na tym jednym miejscu, które gwarantuje utrzymanie w lidze. Mają jednak zaledwie 1 pkt przewagi nad Bologoną. Dziś zawodnicy z Turynu zmierzą się z 15 Sieną. Jak dotąd utrzymanie Torino może zapewnić gra u siebie, ponieważ zdobyli aż 21 pkt z 27 zdobytych właśnie na własnym stadionie! Warto dodać, że z 6 zwycięstw jaki odnieśli, aż 5 rozstrzygnęło się właśnie przez schemat X do przerwy, 1 do końca. Rywale Turyńczyków w dzisiejszym spotkania można powiedzieć, że sezon już skończyli. Mają 11 pkt przewagi nad strefą spadkową, więc szanse spadkowe są nikłe. Tym bardziej, że Siena nie powala na wyjazdach mając bilans 3-2-11. W tym 4 z 11 porażek kończyły się schematem X/1. Więc wszystko dziś wskazuje na Torino. Jeżeli marzy im się utrzymanie to muszą wygrać dzisiejsze spotkanie. Remis do przerwy, a w drugiej połowie bramka dla Torino i po sprawie. Nie zdziwi mnie wynik 1-0 dla gospodarzy, bo mimo wszystko najważniejsze są 3 pkt.

Kurs z: Bwin

chmielu
typki z NHL

Tematy: 42

Reputacja: 25

Wysłany: 2009-04-26, 10:16    

niedziela 2009-04-26 15:00

Bologna - Genoa
typ: 2
Betsson :arrow: 2.22

Tutaj krotko. Bologna ostatnio dostaje ciegie baty po kolei od wszystkich. Kiepska obrona i czesto bledy bramkarza sa powodem takich wynikow jak 1:4 z Palermo czy 1:4 ze ... Siena %-) Mam wrazenie, ze po tym meczu chlopaki sie troszke podlamali, bo przeciwnik nie odbiegal umiejetnosciami, a ogral ich jak mlodziezowke %-) Strefa spadkowa i sadze, ze juz z niej nie wyjda. Wieksze szanse daje druzynie Torino, ktora gra bardzo walecznie, z wielkim poswieceniem, ale brakuje im nieco czasem szczescia, czasem umiejetnosci. A dzis nie lada rywal.
Goscie maja ogromny apetyt na gre w Lidze Mistrzow. To jest ich glowny cel, jak na razie dzielnie daza do jego osiagniecia. Dla mnie to rewelacja sezonu. Doskonala obrona, ktora nieraz pozwalala zachowac punkt w trudnych spotkaniach badz nawet wywiezc komplet :)) Tylko Inter traci mniej goli na wyjazdach. Mnie osobiscie do tego zespolu przekonal mecz z Juventusem, gdzie zagrali naprawde na miare europejskiej druzyny. W tej chwili traca 1pkt do Fiorentiny, ktora ograla wczoraj Rome 4:1. W razie zwyciestwa z Bologna, maja dosc trudne nastepne spotkanie z Sampdoria, a potem juz raczej z gorki: Lecce, Chievo, Atalanta. Przy dobrych wiatrach i przy kompletnym skladzie sa w stanie wywiezc 9 pkt. Tak wiec ten mecz bedzie niezwykle wazny. Jak wskocza do pierwszej czworki, mam wrazenie, ze juz tej miejscowki nie oddadza ;) Wcale nie przekreslam tu Fiorentiny...
Genoa to bardzo solidny zespol, poukladany. Taktyka i ustawienie ich sprawialy juz problemy najlepszym zespolom Serie A. Biorac pod uwage bardziej defensywny styl gry, raczej nie spodziewalbym sie overka w tym meczu. Chyba, ze Bologna zaprezentuje sie jak ostatnio ... wtedy nawet o handicup bylbym spokojny.

Na dodatek powiem, ze zanim zdecydowalem sie napisac analize, skusil mnie kursik :D Mam nadzieje, ze trzy dwojeczki okaza sie dzis szczesliwe. Jak dla mnie pewa, ale bez szalenstwa ... 1:0 Genoa :)) Polecam!

Lehane

Tematy: 3

Wysłany: 2009-04-30, 09:56    

Data i godzina: 03.05.2009; 15:00.
Spotkanie: Fiorentina - Torino.
Typ: 1.
Kurs: 1,47.

Fiorentina wciąż walczy o 4. miejsce, które jest premiowane udziałem w eliminacjach Ligi Mistrzów. Byłby to wielki sukces dla klubu z Florencji, więc na pewno zrobi wszystko, by tego dokonać. Jej wysoką pozycję w dużej mierze warunkuje świetna postawa na własnym boisku, gdzie Fiorentina wygrała aż dwanaście razy, a przegrała tylko dwa. Na wyjazdach jest znacznie gorzej, więc to, co straci na obcych boiskach, musi nadrabiać na własnym terenie. Podobnie gra ekipa z Turynu, ale u niej proporcje są nieco inne, naturalnie jeśli chodzi o zdobycze punktowe, niemniej zaznacza się ta sama tendencja - dobra gra u siebie, słaba na wyjazdach. Torino zdobyło na wyjazdach tylko sześć punktów, nie wygrywając ani razu, dzięki czemu ma najgorszy bilans w Serie A. W tym meczu będzie podobnie, atut własnego boiska powinien dać Fiorentinie zwycięstwo, tym samym przybliżając ją do upragnionego awansu do eliminacji LM.

Pietaszek89

Wysłany: 2009-05-03, 13:20    

versus

Genoa - Sampdoria Genua 0:1 1 (4,20)

Sezon w większości lig europejskich dobiega końca, więc pora zacząć wyszukiwać spotkań na których idzie zarobić. Na dziś wybrałem spotkanie w ramach włoskiej Serie A. Dziś o godzinie 20:30 dojdzie do derbowego spotkania w Genui. Genoa CFC podejmie Sampdorię jak każdy wie spotkania derbowe rządzą się swoimi prawami. Oczywiście uważam podobnie, ale tylko, kiedy jest środek sezonu. W derbach zdecydowanie bardziej na zwycięstwie będzie zależeć gospodarzom. Do końca sezonu pozostało 5 kolejek, a Genoa przez swoje dwie ostatnie wpadki utrudniała sobie zadanie wywalczenia miejsca w najlepszej czwórce. Porażki z Lazio i Bolgoną mając w pamięci pokonanie Juve są lekko zaskakujące i według mnie przyszedł czas na przebudzenie. Ligę UEFA gospodarze już mają w kieszeni jednak nadal w ich zasięgu są kwalifikacje LM. Do 4 miejsca mają stratę tylko jednego punktu. Zajmująca tamte miejsce Fiorentina spotka się z zespołem z dolnej części tabeli Torino. Wiele wskazuje na to, że popularna Viola wzbogaci się o kolejne 3 pkt. W takim wypadku Genoa dzisiejsze spotkanie musi wygrać. Z goła innej sytuacji są zawodnicy Sampdorii. Bowiem dla nich sezon już się zakończył, ponieważ nie są ani zagrożeni spadkiem z ligi, ani nie mają szans walczyć o europejskie puchary. Dodatkowo zawodnicy Sampy nie błyszczą w meczach wyjazdowych, gdyż mają bilans 3 wygranych, 4 remisów oraz 9 porażek. Skrzętnie wyliczyłem również, że z owych 9 porażek, aż 7 pokrywało handicap -1.5 w stronę gospodarzy. Mecz obu drużyn jesienią wygrali dzisiejsi gospodarze po bramce Milito. Dzisiaj liczę, że strzelą oni o dwie bramki więcej niż goście i wygrają te arcyważne spotkanie. Mam nadzieję, że kryzys formy już za nimi i dziś pokażą się z jak najlepszej strony przed własną publiką.

Kurs z: Bwin

ycho

Tematy: 7

Wysłany: 2009-05-10, 12:11    

Siena - Palermo

10.05.2009 15:00

Typ:1
Kurs:3.05
Buk:Betsson
Analiza:
Mój typ dotyczy jednego z meczów 35 kolejki Serie A , a konkretnie spotkania Sieny z Palermo , mój typ to 1 , uzasadnienie niżej.
Siena jest na 14 pozycji w tabeli , ma na swoim koncie 40 punktów , Palermo jest na 7 pozycji i ma 52 punkty.
Zatem wyżej w tabeli są goście , ale właśnie Palermo gra na wyjeździe co robi dużą różnicę .Siena u siebie w 17 spotkaniach zdobyła 29 punktów , Palermo w 17 wyjazdowych meczach zaledwie 13 punktów , co już świadczy o dość znacznej przewadze Sieny.
W ostatnich spotkaniach bardzo podobna forma , Siena w ostatnich 5 meczach 9 punktów z czego 6 zdobytych u siebie , Palermo 10 punktów w 5 meczach z czego 9 zdobytych u siebie , co pokazuje jak bardzo różne jest Palermo u siebie i na wyjeździe.
Można dodać , że w ostatnich 7 meczach wyjazdowych Palermo ugrało 4 punkty zatem bardzo słabo.
Mój typ opieram głównie na tym , że Siena gra dobrze u siebie , a Palermo tragicznie na wyjeździe.

Pietaszek89

Wysłany: 2009-05-10, 13:35    

versus

Torino - Bologna 1 (1,90)

Mecz pomiędzy Torino, a Bologoną wyrasta na mecz sezonu dla obu zespołów, a już na pewno dla zespołu gospodarzy. Racjonalnie rzecz biorąc to chyba ostatni mecz w którym mogą zapunktować w tym sezonie mimo, że do końca rozgrywek zostały cztery kolejki. Torino to obecnie 17-sty zespół włoskiej Serie A. Obecnie mają tylko jeden punkt przewagi nad dzisiejszym rywalem zajmującym miejsce 18-ste. Dlaczego napisałem, że jest to ostatni mecz w którym mogą zapunktować? Powód jest prosty w następnych 3 meczach mają po kolei: Napoli (wyjazd), Genoa (dom), Roma (wyjazd). Napoli już sezon ma zakończony, ale mimo wszystko jest to zespół grający bardzo dobrze u siebie. Genoa i Roma to ekipy, które walczą jeszcze o europejskie puchary, także tu komentarz jest zbędny. Przypuszczalnie dzisiejsza wygrana może pozwolić Torino uciec troszkę od kreski i zwiększyć przewagę z jednego do czterech punktów nad Bologoną. Oprócz wygranej u siebie z Genoą ich formą jest krytycznie słaba. Przegrywają mecz za meczem i to bardzo boleśnie, bo w ostatnich meczach, aż 3-krotnie przegrali 1-4. W obu ekipach nie tak dawno nastąpiła zmiana trenerów o ile Torino zacząło punktować w meczach u siebie to już poprawy formy u gości na pewno nie widać. W ostatnich 3 kolejkach goście mają trzech rywali na pewno z którymi mogą zdobyć punkty: Lecce (dom), Chievo (wyjazd), Catania (dom). Patrząc na taki rozkład meczy od razu widać, że 3 pkt w dzisiejszym meczu dla Torino są jedyną możliwością powalczenia jeszcze o utrzymanie. Mam nadzieje, że nie zawiodą swoich fanów i zgarną dziś pełną pule.

Kurs z: Betsson

ullevi

Tematy: 0

Wysłany: 2009-05-15, 23:52    

Data i godzina: 16.05.2009 16:00
Spotkanie: Bari - Modena
Typ: 1
Kurs: 3.05

Analiza:
Pojedynek lidera drugiej ligi włoskiej z drużyną razpoczynającą strefę spadkową. Modena zajmuje 18 pozycję w lidze i jest jak na razie pierwszą drużyną ze strefy baraży o utrzymanie. Bari pomimo, że od pięciu meczy nie przegrało w ostatnich dwóch spotkaniach traciło punkty za sprawą remisów. W meczu z Modeną ta passa remisów powinna zostać przełamana. Modena desperacko broni się przd barażami. W ostatnich trzech meczach zdobyła komplet punktów. W bezpośrednich spotkaniach w ostatnich latach pomiędzy tymi drużynami wynik remisowy: 1 zwycięstwo Bari, 1 zwycięstwo Modeny oraz 3 remisy. Przewagę Bari w tym meczu będzie własna publiczność oraz chęć udowodnienia, że pozycja lidera nie jest przypadkowa po dwóch niezbyt udanych występach.

Dżozi

Tematy: 1

Wysłany: 2009-05-17, 12:49    

PALERMO-LAZIO

Zapowiada się ciekawe spotkanie gdzie Palermo podejmie świeżo upieczonego zdobywcę Pucharu Włoch gości ze stolicy Lazio.Tak więc przyjezdni mają o tyle komfortową sytuację,że nie muszą się martwić o przepustkę do Ligi Europejskiej ponieważ Puchar Włoch im to zapewnił.Zresztą o spadek się nie muszą martwić a gdyby nawet nie mieli pucharu to i tak by nie mieli już szans na awans premiowany pucharami w next season.Czyli sezon z głowy dla gości.Natomiast inna sytuacja ma się w ekipie Palermo.Na 3 kolejki przed końcem obecnie zajmują 8 miejsce z 52 pkt na koncie i tracą do szóstej Romy 5pkt ale Roma grała już wczoraj.Tak samo oczko wyżej od Palermo-Udinese,które posiada w tej chwili 54 pkt.Wyspiarze z Palermo jest to taka troche chaotyczna drużyna gdzie u siebie mają dobry bilans 13-0-4 lecz właśnie brak tego remisu mnie męczy tym bardziej,że najlepszy strzelec zespołu Miccoli nie zagra...Ale Lazio na pewno trochę wymęczone po pucharze bo dopiero po rzutach karnych wymęczyli ten puchar.Dodatkowo nie zagra Simone Inzaghi,Brocchi,Pandev i Sivigla.Palermo potrafi zagrać u siebie dobry mecz jak i na wyjeździe ale to się przekłada na różne sposoby bo potrafili zremisować w Mediolanie z Interem by później ograć gładko słabiutka Bolognę u siebie 4-1 następnie przegrać z Milanem na San Siro 0-3 i znowu u siebie pokonać Cagliari wysoko 5-1 i w ostatniej kolejce przegrać w Sienie 0-1...Sami widzicie trochę dziwna ekipa.Ale dzisiaj za nimi przemawia fakt,że mimo dużego osłabienia w postaci Miccoliego drużyna jest w pełnym składzie,zmotywowana i Lazio powinno być zmęczone no i wziąść rewanż za porażkę w tamtej rundzie na Stadio Olimpico 0-1.Teoretycznie Palermo dwie ostatnie kolejki gra z Atalantą na wyjeździe i na koniec podejmie gości z Genui-Sampdorie.Można spróbować typu na gospodarzy po kursie 1,60 chociaż jest bez rewelacji.

TYP-1

GENOA-CHIEVO

No ludziska taki kursik co zobaczyłem na gospodarzy to grzech nie skorzystać.Dlaczego? A dlatego chociażby,że rewelacja tego sezonu z Diego Milito na czele o którego biją się już największe kluby Europy walczy o europejskie puchary i to o nie byle jakie bo o Ligę Mistrzów jak nie bez eliminacji to chociaż kwale.U siebie bardzo mocni 11-4-2 bilans,wyjazdowo wyjątkowo zgodni 6-6-6.To,że Chievo wydostało się ze strefy spadkowej zawdzięcza swojemu najlepszemu strzelcowi Pellisierowi z 12 bramkami na koncie.Również dzięki dobrej stanowczej grze z Romą i Interem gdzie urwali punkty remisując w tych meczach z klasowo lepszymi drużynami.Ale limit chwilowy gości się wyczerpał.Genoa nie popuści tak znakomitej okazji by odprawić Chievo z kwitkiem bo przecież czwarta Fiorentina też gra u siebie z sąsiadami Genui z za miedzy i mogą również powiększyć swoją lokatę.Trzeba wykorzystać szansę.Gospodarze może nie strzelają dużo bramek ale za to mają mocną defensywę,która straciła dotąd tylko 34 bramki z czołówki tylko Inter i Milan straciły mniej.To zobowiązuje a kurs 1,60 jest bardziej realny na wejście jak poprzedni prze ze mnie opisany mecz.Ja próbuje.Polecam

TYP-1

Sphinx

Tematy: 4

Wysłany: 2009-06-11, 17:04    

2009-06-11 21:00 Piłka Nożna > Italian Serie B 2008/2009
Spotkanie: Brescia - Empoli
Typ: Under 2,5
Kurs: 1.65

Jak dla mnie mecz z lekką dozą prawdopodobieństwa na remis i na under 2.5 goli.
Brescia Football Club 5 na 10ostatnich meczy remisowała, a "Azzuri" 6! A więc obie ekipy ostatnio co drugi mecz na remis.
W historii 4remisy na 11spotkań między sobą w tym aż 10underów! Sądzę że mecz będzie się toczył na straju 1bramki przewagi i nie padnie więcej niż 2gole na cały mecz.
Jest to 2mecz w fazie Play off o awans do Serii A tym razem na stadionie Stadio Mario Rigamonti, gdzie Brescia będzie bronić wyniku 1-1 z Empoli.
Jeśli jedna drużyna zacznie prowadzić to druga będzie starała się wyrównać. Na live jak by był wynik 1-1 to polecam grać na to że będzie nas czekać dogrywka.
Jest to mecz zbyt dużej wagi by pozwolić sobie na wiele bramek. Najwyżej jak któraś z ekip będzie prowadzić 2-0.
Kursy są średnio 2.81 na X.

Yourbet.pl - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Serie A i niższe ligi włoskie 2008/09